De Huidverzorging van de man: Een snelle, gemakkelijke routine in 3 stappen!

Op zoek naar een remedie voor een droge, vette of onzuivere huid? Bezorgd over tekenen van veroudering? Hier presenteren we u een huidverzorgingsroutine die u gemakkelijk in uw dagelijks leven kunt opnemen. Alles wat we je hier vertellen, kun je doen tijdens het douchen.

De huid reinigen

Ten eerste is het belangrijk om de huid te reinigen met een face wash product dat geschikt is voor uw huid. Dit verwijdert onzuiverheden van de huid en bereidt deze voor op exfoliatie. Breng het reinigingsproduct naar keuze met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht en spoel af met koud water. Het is handig om dit tijdens het douchen te doen.

Vergeet niet om een ​​product te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van de huid van uw gezicht. Het laatste dat u wilt doen, is uw gezicht uitdrogen met douchegel.

De huid exfoliëren

Het exfoliëren van de huid is een van de meest effectieve manieren om ingegroeide haartjes, onzuiverheden of zelfs acne te verwijderen. Wanneer een porie verstopt raakt, ontwikkelen zich onzuiverheden op de huid in de vorm van puistjes. Meestal is de oorzaak van de verstopping overtollig talg of externe onzuiverheden. Door je huid regelmatig te scrubben blijven je poriën schoon, wat er weer voor zorgt dat je huid haar gezonde uitstraling behoudt.

Afschilfering vermindert de hoeveelheid onzuiverheden op de huid. Helaas is dit de stap die veel mannen overslaan. Scrub tijdens het douchen, want zo kost het geen extra tijd in je drukke agenda.

De huid hydrateren

Hydratatie is de laatste fase van de reinigingsroutine van de huid, die plaatsvindt na het reinigen en exfoliëren. Door eerst deze fasen te doorlopen, zorgt u ervoor dat de poriën open zijn, zodat de vochtinbrengende crème effectief door uw huid wordt opgenomen. Breng een kleine hoeveelheid van het vochtinbrengende product gelijkmatig aan op uw huid. Het is belangrijk om elke keer na het douchen te hydrateren.

Een leuk weetje: de huid van een man is ongeveer 20-25% dikker dan die van een vrouw. De mannenhuid bevat ook meer collageen, wat de huid een steviger uiterlijk geeft. Een vette, onzuivere huid is meestal een probleem waar mannen mee te maken hebben.

Dingen om te onthouden

De huid van een man produceert twee keer zoveel talg in vergelijking met die van een vrouw. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat je je huid regelmatig moet reinigen en scrubben.

De huid van mannen veroudert ook ongeveer 15% langzamer dan die van vrouwen, maar aangezien we de neiging hebben om geen zonnebrandcrème aan te brengen, gaat dit voordeel verloren.

Bedenk ook dat scheren altijd een belasting voor de huid is. Het is belangrijk om de huid te smeren om ervoor te zorgen dat het scheermesje goed glijdt. Gebruik milde en verzachtende producten en gebruik altijd een vers mesje.