Hoe verzorg je je baard? 3 Snelle Tips over baardverzorging en onderhoud van je baard.

 

baardzaken-hoe-verzorg-je-je-baard

Drie snelle tips over baardverzorging.

De belangrijkste stappen bij baardverzorging zijn hydratatie, exfoliatie en reiniging. Al deze stappen kunnen tijdens het douchen worden uitgevoerd. Was je baard met een baard zeep en scrub de huid met een baardborstel. U kunt deze stappen onder de douche onder warm water doen. Na het douchen is het tijd om de gezichtshuid te hydrateren. Breng de baardolie of baard crème aan op de huid onder je baard.

jeuk?

1. Jeuk wordt veroorzaakt door een droge huid of huidonzuiverheden. Meestal ben je binnen een week van jeuk af, wanneer je de basis van baardverzorging leert; reinigen, exfoliëren en hydrateren.

  • Reinig de baard met een baardzeep. Je kunt de baardzeep vele malen per week gebruiken, zolang je maar kiest voor een natuurlijke baardzeep. Een natuurlijke baardzeep droogt de huid minder uit dan een synthetische zeep.
  • Wanneer je de baard hebt gereinigd van onzuiverheden, is het tijd om de dode huid onder de baard te scrubben, zodat je onaangename ingegroeide baardhaartjes en huidinfecties vermijdt.
  • Druppel tot slot een paar druppels baardolie op je handpalmen en wrijf in op de huid onder je baard en op het baardhaar. Je kunt ook een baardcrème gebruiken. Nogmaals, het zou goed zijn om een ​​natuurlijk alternatief te gebruiken.

2. Je wilt dat je baard scharp is? De beste manier om dat te bereiken is om baardwax, baardborstel en baardschaar te gebruiken. Je baard kun je thuis een beetje stylen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn. We raden je aan om één keer per maand naar een baardspecialist te gaan.

  • Borstel je baard in eerste instantie alleen met de baardborstel in de gewenste vorm. Schat de situatie in en vorm de baard in de gewenste vorm. Vergeet niet om het zorgvuldig te doen. Een kale plek in je baard wil je niet wegknippen.
  • Als je klaar bent met het verzorgen van de baard met de baardborstel en het trimmen met de schaar, kun je natuurlijke baardwax op de baard aanbrengen. De baardwax geeft je baard een lichte hold, verzorgt het baardhaar en laat je baard er gezond uitzien.
  • De baardwax is hard, dus je hebt je nagels hier nodig. Snijd een grote hap van de was met je nagels. Verwarm de wax tussen je handpalmen zodat deze glad wordt. Breng daarna de wax gelijkmatig aan op je baard en borstel tot je baard er stijlvol uitziet.

3. De snor heeft extra tijd nodig en absoluut zijn eigen wax. Deze hardnekkige dingen moeten worden opgerold en met snorwax in de gewenste vorm worden gebracht. Je kunt ook een baardschaar gebruiken om de snor bij te knippen, maar we raden een schaar met scherpe punten aan.

  • Net als bij de baardwax heb je ook je nagels nodig om de snorwax uit het blikje te krijgen. Met de duimnagel is het gemakkelijk om een ​​kleine hoeveelheid van de wax op te nemen. De wax is extreem hard. Sommige mensen maken de was glad door het gesloten blikje onder water op te warmen. Verwarm de wax tussen je vingers zodat deze glad wordt. Breng aan op je snor en begin met stylen.

Ten slotte willen we het belang benadrukken van het exfoliëren van de gezichtshuid. De baard maakt het moeilijker om de huid schoon te houden, dus scrubben van de huid onder de baard is de beste manier om jeuk en onzuiverheden te voorkomen.